Tagboks til VW up!

Når man har en lille bil, kan det være meget praktisk med en tagboks. Det giver betydeligt mere baggageplads, hvilket kan være tiltrængt på de længere ture. Her besvarer forklarer jeg tagbøjler- og boksens virkemåde samt kommer med eksempler på løsninger, der passer til Volkswagen up!

De populæreste tagbøjler til VW up! er fra THULE. Her er der tre forskellige modeller:

Thule Square Bar 769 (127 cm)Thule Square Bar 769

Thule’s Square Bar tagbøjler er den billigste model fra Thule. Dermed ikke sagt, at de ikke gør hvad de skal. Jeg har dem selv og har brugt dem i forbindelse med flere lange køreture, herunder også kør-selv-ferier.

Thule WingBar 969 (127 cm)Thule WingBar 969

WingBar-modellen er udformet mere aerodynamisk, hvilket ifølge Thule skulle reducere vindstøj med hele 90 pct. Derudover er de også kønnere, men koster altså også lidt mere.

Uden at være sikker, vil jeg også vove den påstand, at den aerodynamiske konstruktion også har en positiv effekt på brændstoføkonomien.

Thule Slide Bar 892 (144 cm)Thule Slide Bar 892

Thule’s Slide Bar-model er konstrueret således, at tagbøjlerne kan “slides” ud til siden, hvilket er meget praktisk, hvis man er svag og/eller lav. De koster en del mere end både Square- og WingBar-modellen.

Thule Rapid System 754

Hvis man køber tagbøjlerne uden et låsesystem, skal man være opmærksom på at dette skal købes ved siden af. Der findes dog pakkeløsninger, hvor man både køber tagbøjler og låsesystem sammen.Thule Rapid System 754

Thule’s Rapid System 754 er den løsning du skal købe, hvis du har en VW Up, Skoda Citigo eller Seat Mii. Låsesystemet/fødderne monteres på tagbøjlerne og dernæst på bilens tag. Rapid systemet fordeler belastningen ud over hele bilens tag og gør det vha. store gummiklodser, der hverken ridser eller giver biler. På undersiden af foden, griber en metalskinne fat i undersiden af taget og sikrer at tagbøjlerne bliver siddende. Forrest er der endvidere hul til montering af Rapid systemet, således man er helt sikker på at det bliver hvor det skal.

Tagboksen

VW up! med tagboks
Per Hermansens up! med tagboks

Når tagbøjlerne og de tilhørende fødder/låsesystem er købt, er det på tide at finde en tagboks. Denne behøver ikke at være fra Thule. Inden man begiver sig ud og køber den største tagboks i butikken, bør man notere sig at tagbøjlerne har en maksimal lasteevne. Derudover har det indvirkning på både køreegenskaber og brændstoføkonomi.

Personligt har jeg en billig tagboks, hvilket medvirker at den “vakler” lidt, når den åbnes. Det er ikke noget der påvirker mit humør, da jeg bruger tagboksen så sjældent, at det ikke giver mening at have en high end tagboks.

Bemærk at mange er interesseret i at leje tagbokse, da de ikke selv har plads til at opbevare dem. Dette er især i større byer, hvor folk bor i lejligheder. Jeg modtog selv 2-3 henvendelser om ugen, da jeg udlejede min tagboks via Den Blå Avis. På denne måde kan tagboksen i princippet tjene sig selv hjem.

Andre muligheder med tagbøjler

Det er værd at vide, at tagbøjler kan bruges til meget mere, end blot en tagboks. De kan bl.a. bruges til montering af cykelholder, boks til ski, stigeholder og meget mere. Altså kan man konkludere at tagbøjler er en rigtig praktisk ting at have. Især når man har en mikrobil.

Jeg har i artiklen taget udgangspunkt i Thule-produkter alene, da der er en generel tilfredshed med Thule’s produkter. Der findes selvfølgelig alternativer til Thule’s tagbøjler, låsesystemer og tagbokse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *